Natuurgidsen

GEZOCHT: natuurgidsen

Natuurgidsen zijn vrijwilligers die met leerlingen een excursie maken door een natuurgebied. We hebben op dit moment 3 typen excursies, 2 door de uiterwaarden en 1 in het bos.
Door de uiterwaarden hebben we Dwaaltochten voor groep 5 en 6. Dit zijn beleef- of struintochten. Het gaat hierbij minder om het leren maar meer om het beleven. Wat kun je zien, ruiken, horen en ervaren? Dwars door het gebied op zoek naar leuke ervaringen zoals steentjes zoeken en er mee 'ketsen', kriebelbeestjes en planten bekijken, vogels spotten, diersporen ontdekken, geluiden waarnemen en nog veel meer.
Ook in de uiterwaarden: Water&Land-excursies voor groep 7-8. Dit zijn excursies waarbij de leerlingen een aantal opdrachten uitvoeren die allemaal iets te maken hebben met water en/of land. Dat varieert van de dijkhoogte meten tot grondboren, een waterlinie-spel spelen, ontdekken welke middelen van bestaan bij de rivier en uiterwaard passen, spelen met waterniveau's en een rivierloop nabootsen.
In het bos gaan we met groep 7-8 op zoek naar 'de bronnen van het bos'. Wat is te ontdekken over de producenten, de consumenten, de reducenten en de bodem? Op een uitdagende manier gaan de leerlingen aan de slag.

We zijn van plan om nieuwe excursies te ontwikkelen in o.a. het Bos bij Zoelen en/of Ommeren. Ook daarvoor zoeken we nieuwe gidsen om ze op te leiden tot natuurgids.

Als natuurgids ben je een gastheer/vrouw die er voor zorgt dat het programma goed verloopt. Zo leren de leerlingen optimaal de natuur te ontdekken, te beleven en te begrijpen hoe de mensen in en met de natuur samenleven.

DSC01611

wat bieden wij:
Een interne opleiding van minimaal 2 dagdelen per type excursie, 1x theorie en 1x praktijk.  (Kan eventueel gecombineerd worden)

wat vragen wij:
Enthousiasme voor natuuronderwijs. Enige basiskennis van de natuur is wenselijk.
Deelname aan interne cursus.
Een aantal keer per seizoen inzetbaar zijn als natuurgids.
Eigen vervoer naar de locaties waar de excursies zijn.
Uiteraard: fysiek in staat zijn om deze excursies te kunnen geven.

interesse?
Stuur een bericht. Zet daarin iets over jezelf, wat je wilt gaan doen en ook hoe vaak je ongeveer kunt of wilt.

Reacties zijn gesloten.