Natuur(groot)ouders

De natuur(groot)ouders proberen natuurlessen meer te laten zijn dan “een leeslesje over natuur”. Dat doen zij door leuke enthousiasmerende suggesties te geven aan de school en/of leerkrachten te wijzen op het aanbod van NME zoals leskisten. Ook ondersteunen zij de leerkrachten bij natuurlessen in de klas of schoolomgeving en/of bij veldwerk op een buitenlocatie (bos, uiterwaarden, sloot). Ze maken hierbij gebruik van kennis, expertise en materialen van het NME.

De natuur(groot)ouder regelt (eventueel samen met andere natuurouders) de organisatie, zet de materialen klaar en begeleidt de groepjes leerlingen bij de opdrachten zodat de leerkracht zich bezig kan houden met het leren door de kinderen. De leerkracht is altijd eindverantwoordelijk.

Natuurouders zijn zo ambassadeurs voor NME op de basisschool. Het is handig als ze ouder of grootouder zijn van een of meer leerlingen op de school maar dat is geen must!

wat bieden wij:
Bij voldoende belangstelling een interne opleiding tot natuur(groot)ouder van minimaal 3-5 ochtenden (1x per week) waarin we veel uitleggen en vooral veel (voor)doen. Thema’s zijn de schoolomgeving, bos en bomen, uiterwaarden, wateronderzoek, kleine beestjes, enz. Ook eigen thema's kunnen waar mogelijk aan bod komen.

wat vragen wij:
Enthousiasme voor natuuronderwijs. Enige basiskennis van de natuur is wenselijk.
Deelname aan interne cursus.
Je actief inzetten als natuur(groot)ouder.
Eigen vervoer naar NME, school en locaties waar de natuurlessen of veldwerk zijn.
Uiteraard: fysiek in staat zijn om deze natuurlessen te kunnen geven.

interesse?
Stuur ons een bericht. Zet daarin kort wie je bent en  voor welke school of in welk dorp je natuurouder zou willen zijn.

Reacties zijn gesloten.