Het NME-centrum op de Tuinmarkt

Het Fruitpark in Ochten bestaat 5 jaar. Samen met Groei en Bloei werd op 18 juni een Tuinmarkt georganiseerd. Wij waren er ook met een kraam want NME is ook in de tuin en in het Fruitpark. NME is leren in, van en over natuur en milieu in je eigen omgeving. In de tuin dus over bomen en planten, vogels en egels, waterdiertjes en kriebelbeestjes, water, grond en zelfs de verlichting.
We hebben veel zelf-te-maken bloemenschilderijtjes, nestkastjes en loeppotjes verkocht. De boomhoogtemeter werd door bezoekers uitgeprobeerd, het bloemmodel bestudeerd en de zoekkaarten bekeken. Volwassenen hebben we uitgelegd dat donker in de nacht voor de natuur nodig is en daarom een tijdschakelaar voor de tuinverlichting verstandig is. Maar het peuteren en zoeken in het oude hout om pissebedden, 1000-poten en kevertjes te vinden, was veruit het favorietst!

We hebben ook vertelt van onze tips van de maand op de website en ons account op Facebook. Dat is door niet-gebruikers te lezen via de knopĀ Facebook, rechts boven.

Het geheel was een daverend succes dankzij de inzet van Arjan, Anna, Trudy en Annemieke!

DSC03432

Reacties zijn gesloten.