Word ook een duurzame, groene, gezonde school

Vakantie. Ook voor leerkrachten en locatiemanagers van scholen. De ervaring leert dat in de vakantie leuke ideetjes opgedaan worden om later in het jaar te gaan gebruiken. Daarom geven wij u wat ideetjes en tips.

Wil je aan de slag met duurzaamheid? Hoe word je een duurzame school?  HIER  vind je links naar lessen, projecten, activiteiten en organisaties. Deze zijn ook goed in te zetten bij het vak 'burgerschap'. En bij het NME centrum kun je materialen en leskisten lenen om te gebruiken. Kijk maar bij ons aanbod.
Duurzame school geeft ook een nieuwsbrief uit. Deze wijst docenten in het onderwijs op interessant nieuws met als doel duurzaam leren een plek te geven in de dagelijkse lespraktijk.

Gaan jullie volgend schooljaar ook voor een gezond schoolplein? Op een Gezond Schoolplein krijgen jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties. Het gezonde schoolplein is tevens te gebruiken als groen buitenlokaal. Meer info over Gezond schoolplein onder deze link.

Beweeg meer en eet gezond.  Je kunt dit als leerkracht/team stimuleren op school. Leuke gymlessen (liefst van vakdocent), ondersteuning van GGD en Smaaklessen enz.
Wat bewegen en eten voor je lijf betekent ervaren de leerlingen als zij, samen met een speciaal opgeleide sportcoach, uitdagende elementen doen uit het programma B-fit. In de gemeente Buren en Neder-Betuwe hebben wij contacten met deze sportcoaches. Interesse? Stuur een berichtje via het formulier op ons contactpagina. Staat uw school in een andere gemeenten? Dan moet u zelf contact opnemen met gemeente of GGD.iconen-gezonde-schoolpleine

Reacties zijn gesloten.