Week van het huisdier: 16-24 mei 2015

Het thema van 2015 is ‘Wat is je huisdier je waard?’

Want wat is eigenlijk de waarde van een huisdier? Je hebt geld nodig voor aanschaf, (medische) verzorging en huisvesting. Maar wat je voor een dier over hebt, gaat niet alleen om geld. Huisdieren vragen ook tijd en aandacht. Vaak is dat leuk, maar je zal soms ook dingen opzij moeten zetten. Daar tegenover staat natuurlijk dat een huisdier heel veel voor je kan betekenen. Een huisdier kan een vriend zijn, kan gezelschap en warmte geven of een kameraad zijn om mee te sporten. Een dier kan dus heel waardevol zijn voor mensen en dieren kunnen ook waardevolle momenten opleveren.

Huisdieren vragen een speciale verzorging die hoort bij het dier. Heel veel informatie daarover kun je verkrijgen bij dierenspeciaalzaken, dierenartsen, dierenasiels en ook op de website www.licg.nl  In deze week zijn er vaak extra activiteiten/openhuis. Ga er op uit!
Voor basisscholen: op de website kun je ook leuke lestips vinden.

Het NME-centrum is geen speciale leskisten over huisdieren. Daarover is al genoeg materiaal elders verkrijgbaar. Wel hebben we de leskist "Dierenwelzijnslessen" over 7 verschillende 'productiedieren' (los van elkaar te behandelen). En natuurlijk "Kids for animals" met een geweldig leuk dierenbeschermersspel.

huisdieren 2

Reacties zijn gesloten.