Waterleven in een app

Dit keer publiceren we een tip van "Biologie Plus" over een app die te gebruiken is om te ontdekken welk waterorganisme je vindt.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe al die gekke beestjes in het water van de sloot heten? Of welke waterplanten er zoal groeien op de bodem van een vijver? Wacht niet langer, trek je laarzen aan en ga met de nieuwe Waterleven-app van Universiteit Wageningen in de aanslag naar de dichtstbijzijnde sloot, plas of vijver. Zelfs de beginnende naturalist kan zo het rijke – of niet meer zo rijke – waterleven gemakkelijk in kaart brengen. Ook handig voor leerkrachten die met hun leerlingen graag eropuit gaan en hen iets wil bijbrengen over de Nederlandse natuur.

Klik op deze link , lees ook de rest van het verhaal en volg de instructie. Veel succes.

O ja: er is ook een water-event op 8 juni...
De app is een voorloper van het boek Vijver, sloot en plas, een basisgids voor iedereen met interesse in het water om ons heen. Het boek bespreekt onder meer de samenstelling van het water, de rol van waterorganismen, ecologie van water, en ecosystemen zoals rivieren, plassen en sloten. Het boek wordt donderdag 8 juni gepresenteerd op de Universiteit van Wageningen. Die begint om 10 uur met een schepnetjesevenement voor schoolkinderen rond de campus. Wil je meer weten over deze dag, of wil je je aanmelden, mail dan naar: info@waterleven.net

Reacties zijn gesloten.