Wat ligt daar op de grond, in de berm, ..

Zwerfafval, het blijft een steeds terugkerend probleem.
In onze regio zijn Waaljutters en Buurtjutters actief die 2-4 keer per jaar de uiterwaarden en de wijken opschonen. Op 16 september is de Keep it Clean Day. De slogan: we ruimen al het zwerfafval van Nederland op! Met bedrijven, organisaties, instanties en op alle scholen. En ook met de buren in de wijk. We maken het schoon en we houden het schoon.

voor burgers:
Doet u mee met de Keep it Clean Day? Eventueel als alternatief op 24 september tijdens de Burendag? Laat het ons en/of de gemeente weten..
Verenigingen die graag een centje bijverdienen kunnen zich aanmelden als Waaljutters of Buurtjutters. Kijk voor info onder de links in de eerste alinea.

voor scholen:
Naast het 'gewone' zwerfafval staat ook plastic zwerfafval en de daaruit voortkomende 'plastic soup' hoog in de belangstelling.
Plastic is het thema van de landelijke Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober). We nodigen u graag uit om als groep of school mee te doen aan de Voorleesactie en in gesprek te gaan met leerlingen over natuur, milieu en duurzaamheid. De verhalenbundel, geschreven door pabo-studenten met schrijftalent, is geschikt voor groep 1 tot en met 8. De illustraties zijn gemaakt door kinderen. De activiteit - voorlezen en het gesprek met kinderen - duurt ongeveer 45 minuten. Op deze SITE staat informatie hoe aan het boek te komen en vrijblijvende tips voor aanvullende lesactiviteiten.
In onze digitale catalogus vindt u informatie over lessen en lespakketten rond de thema's zwerfafval, afval, afvalscheiding en recycling.

afbraaktijden zwerfafval

Reacties zijn gesloten.