Warme truiendag op 11 feb 2022

Doe ook mee aan deze energiebesparingsactie! Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar -zonder verlies van comfort 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad!

De Warme Truiendag laat op een laagdrempelige manier zien hoe gemakkelijk en eenvoudig het is om energie te besparen. Onze zuiderburen spreken van de Dikke Truiendag. Of de trui nou dik is of niet, zorg dat hij warm is.
De dag zorgt ervoor dat het onderwerp op de kaart wordt gezet en dat mag je letterlijk nemen: deelnemers kunnen hun besparing op de virtuele kaart van Nederland zetten via www.warmetruiendag.nl  Bovendien zorgt de dag ervoor dat mensen thuis, op school en op hun werk over energiebesparing praten: kan de verwarming eigenlijk niet gemakkelijk een graadje lager, moeten die lampen 's nachts in het kantoor wel aan en kunnen we niet wat korter douchen om zo energie te besparen? Mensen ervaren dat ze zélf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld en dat ze door het goede voorbeeld te geven anderen inspireren. Dat geeft positieve energie; samen kunnen we het verschil maken! De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. (Onze lievelingstrui op een casual friday..)

Voor iedereen:
Of je nou een warme trui of lange sjaal gaat breien met zijn allen, een lekkere pan erwtensoep of winterse lunch maakt, een wedstrijd "het beste bespaar-idee" houdt : alles is oké.  Meedoen met de Warme Truiendag is echt een energieke uitdaging...
Je kunt je activiteit op de virtuele kaart van Nederland laten zetten via de website van de Warme Truiendag.

Voor scholen:
Onze NME collega's in Arnhem hebben een warme truien projectboek  gemaakt met lessuggesties voor de verschillende bouwen. Daarin staan ook beweegsuggesties om warm te worden, links naar school tv, informatie over klimaatverandering en een expeditie naar de noordpool. Interesse? Klik HIER om het te downloaden. Het projectboek van Amsterdam vindt u HIER en van Den Haag HIER.

In de gemeenten Buren en Neder-Betuwe kunt u met de sportcoach een warming-up of andere beweegactiviteit realiseren: zij lopen er warm voor..

Meer/andere suggesties vindt u in onze themagids Energie en Duurzaamheid, te vinden op www.nmebetuwe.nl/inspiratie-op-thema/

Reacties zijn gesloten.