Waarderingsspeld gem. Neder-Betuwe voor Annemieke

Annemieke Jansen van Natuur- en Milieueducatie is een begrip in Neder-Betuwe. Al meer dan 25 jaar is zij de verbinder van het vrijwilligersteam, drijvende kracht voor natuurlessen op school en in het veld, opruimen van zwerfafval met klassen en de Boomfeestdag nog feestelijker maken. Woensdagmorgen 13 april verraste wethouder Stefan van Someren haar met de Neder-Betuwe Speld.

Les-kist

Annemieke Jansen uit Lienden is secretaris en vrijwilliger van Stichting Natuur- en Milieueducatie (NME) Midden-Betuwe in Opheusden. Al jarenlang zet zij zich – met de les-kist! – in voor lessen op scholen en het organiseren van excursies in de natuur voor klassen en maakt met hen Boomfeestdag steeds extra bijzonder. Zij geeft leiding aan een team van vrijwilligers van NME. Al dit werk verricht zij al meer dan 25 jaar, gemiddeld twee dagen per week.

Wethouder Stefan van Someren: “Annemieke, jij staat voor aandacht voor de natuur, je zorgt ervoor dat we met elkaar zorgen voor milieu en duurzaamheid; en je voegt daden bij woorden met je teams om zwerfafval op te ruimen!”

Neder-Betuwe Speld

Met de Neder-Betuwe Speld - een verzilverd boomblad - waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.

De Neder-Betuwe Speld is zojuist door wethouder Stefan van Someren opgespeld bij Annemieke Jansen

Annemieke Jansen en ‘haar’ vrijwilligersteam van Natuur- en Milieueducatie Foto's door 3Jet Fotografie Ochten

Reacties zijn gesloten.