Van graan tot brood; een leuk, informatief en praktisch pakket


Basisscholen gaan aan de slag met Graan en Brood, ook in de Betuwe!

Ruim 200 groepen van het basisonderwijs in Gelderland krijgen een materiaalzending “Van Graan tot Brood” in hun klas. Docenten krijgen een kant en klaar programma aangereikt met concrete materialen en een duidelijke handleiding met werkbladen. Nu voedingswaren kant en klaar gekocht worden in winkels, is voor veel kinderen niet meer bekend waar de grondstoffen voor ons dagelijks voedsel vandaan komen. Door deze materiaalzending laten leerkrachten de kinderen ervaren waar ons brood van wordt gemaakt .

P1030601

Leerlingen kunnen direct aan de slag met korenhalmen (van tarwe, haver, rogge en gerst), maïskolven en allerlei soorten korrels en meel. Zij gaan onderzoeken hoe van graan brood gemaakt wordt en waar granen nog meer voor gebruikt worden. Zelf graan malen, ermee koken of bakken en het eindresultaat opeten, maakt veel indruk. En dat helpt bij het onthouden. Dat een boterhammetje gezond is, wordt zo goed opgepikt.

 

 

 

gelders nme netwerk

Deze materiaalzending wordt collectief aangeboden door de Vereniging Gelderse Natuur en Milieu Educatie (NME)- centra. Zij ondersteunen met deze pakketten, met natuurlessen en met de uitleen lesmaterialen de basisscholen bij hun praktisch natuuronderwijs. Het Gelderse basisonderwijs profiteert op die manier van de deskundigheid en organisatie van de natuur-educatieve organisaties.

Een aantal scholen hebben al pakketten besteld bij NME Betuwe. We hebben er nog voor de last-minute-boekers maar op = op. Interesse? Neem voor meer informatie contact op via het bestelsysteem of via het contactformulier.
Voor scholen buiten de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe verwijzen wij naar de collega NME-centra. De adressen zijn te vinden op http://www.gelderse-nme-centra.nl/12.

DSC03601Onze vrijwilligers aan de slag om van alle materialen pakketten te maken.

Reacties zijn gesloten.