Tuinvogels …

Nu het winter wordt (is), zien we veel meer vogels in onze tuin dan in de rest van het jaar. Nogal wiedes, want dan houden ze zich verstopt in het groen om hun eieren uit te broeden of hun jongen groot te brengen.
In de wintermaanden komen de vogels hun kostje bij elkaar scharrelen in onze tuinen, hopend op broodkruimels, allerlei zaden, vetbollen en pindaslingers. Wat u het best kunt voeren, is te vinden onder deze link.

Huismussen, merels, roodborstjes en koolmeesjes kennen we meestal wel.
Wilt u meer vogels leren kennen, dan is deze zoekkaart  erg handig. Print hem uit, dan kunt u ook eens bijhouden welke en hoeveel u er zag. Heeft u de smaak van tellen te pakken gekregen? Geef dan uw waarnemingen door tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.  Half uurtje kijken....
(Link hierboven gebruiken, pijl bij illustratie doet het niet)

Ook scholen kunnen meedoen met de tuinvogeltelling. Speciaal voor hen op vr. 27 januari 2017. Leerkrachten kunnen deze dag ook voorbereiden m.b.v. lessuggesties en tips. Kijk op de speciale scholensite en meldt u vooraf aan.
Bij het NME centrum zijn ook leuke leskisten over vogels te leen. Denk aan "Jop vindt een veer" en "Professor van Wiegen ziet ze vliegen". We hebben ook themakisten over vogels voor gr. 1 t/m 4 en voor gr. 5 t/m 8. En natuurlijk verrekijkers en zoekkaarten.

tuinvogeltelling 2017

 

Reacties zijn gesloten.