September, oogstmaand van appels en peren

Natuurlijk, heel de zomer waren er in allerlei boomgaarden en fruitstalletjes de lekkerste aardbeien, bessen, frambozen, kersen en pruimen te koop. Om van te smullen...
De oogst van peren en appels begint zo'n beetje in september. Stonden er vroeger vooral hoogstam fruitbomen, tegenwoordig zie je meest laagstam. Geen ladders meer nodig, meer bomen dichter bij elkaar en (meestal) grotere opbrengst per oppervlakte.

Voor leerkrachten:
Voor groep 5-6 kun je de leskist "Appeltje te schillen" lenen. (bij ons en bij Gruun in Ommeren incl excursie). Bij 'De Smaaklessen" zit een leuke smaakmissie over fruit, geschikt voor groep 5-6. De bijbehorende leskist Smaaklessen reserveer je ook bij ons.
Wil je je leerlingen middels een werkles in een boomgaard laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij de fruitteelt, vraag dan een les aan via BoerderijEducatie Rivierenland.

Voor burgers:
Op 13 en 20 september zijn de jaarlijkse appelplukdagen. Op veel locaties (klik HIER voor adressen) kun je dan terecht om zelf je eigen appels te plukken en/of appelsap te persen.

Op 17 september viert Tiel het Fruitcorso met kleurige fruitmozaïeken en praalwagens. En in september en oktober vinden diverse oogstfeesten plaats. Hou de lokale weekkranten in de gaten voor locaties en tijden.
appels en peren

fruitcorso tiel met flipje

Reacties zijn gesloten.