Open Imkerijdagen 10 & 11 juli 2021

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het werk van imkers en ook waarom die bijen nou zo belangrijk zijn? Ga naar de Open Imkerij dagen op 10 en 11 juli en kom veel te weten! Zie ze vliegen, bekijk een raat, slinger en proef er honing, rol een waskaars en geniet van alles wat er nog meer te doen is. Voor adressen en informatie is de site www.bijenhouders.nl

Bij de meeste imkers die meedoen kun je ook informatie krijgen over wilde bijen en de noodzaak van biodiversiteit. Bouw of koop een bijenhotel, koop insectenvriendelijke planten of een inheems zaadmengsel en maak het eigen erf of de tuin nog aantrekkelijker voor insecten.

Bent u leerkracht op een basisschool? Bij ons NME centrum kunt u leuke leskisten lenen om met de leerlingen te werken aan het thema "bijen". We hebben ook een kist met bloem-modellen want bijen en bloemen hebben wat met elkaar... Kijk op www.nmebetuwe.nl/aanbod-po-bso en reserveer!
Niet werkzaam in de gemeente Buren, Neder-Betuwe of Overbetuwe? Kijk dan op https://www.nmegids.nl/ voor een nme-centrum in uw buurt.

Reacties zijn gesloten.