Oktober, kennismaand

Oktober Kennismaand. Doel hiervan is een breed publiek kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Veel (onderzoeks)instellingen, bedrijven, universiteiten, science centra en sterrenwachten zetten in deze maand hun deuren open voor publiek en organiseren activiteiten zoals rondleidingen, workshops, debatten en lezingen.
In 2014 is het thema: Backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

weekend vd wetenschapOp 4 en 5 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Een landelijk festival vol wetenschap en technologie, voor jong en oud. Met activiteiten verspreid over het hele land, dus ook bij u in de buurt. Kijk op deze site wat er waar te doen is: http://www.hetweekendvandewetenschap.nl/kaart/

 

Bent u geïnteresseerd in wetenschap en technologie, kijk dan eens in de speciale agenda. Die vindt u op www.ScienceOut.nl   We kozen voor u enkele activiteiten, op de website veel meer activiteiten plus alle informatie.

Papier maken met natuurlijke materialen
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Heerewaarden, zondag 12 oktober van 13.30 tot circa 15.30 uur.
Kom scheuren, weken, malen, scheppen en persen om papier te maken van natuurlijke materialen.

Stoere struintocht voor de allerkleinsten
Startlocatie: grote P-plaats bij Slot Loevestein, Poederoijen, Woensdag 22 oktober van 14.00-16.00 uur.
Samen met de gids van Staatsbosbeheer sluip je door de bosjes rondom Slot Loevestein en hoor je allerlei weetjes over de natuur.

Dieren bekijken en bewonderen op het Kindererf van het Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem, t/m zondag 26 oktober van 10:00 tot 17:00 uur.
Veel dieren die vroeger op elke boerderij te vinden waren, zijn nu zeldzame huisdierrassen geworden. Het museum laat er een aantal zien. Op woensdagen en in het weekeinde is de stal open en mogen kinderen meehelpen.

Het weer, enkele grondbeginselen van de meteorologie.
Radboud Universiteit Nijmegen, Nijmegen; 6 bijeenkomsten, start op woensdag 29 oktober van 13:45 tot 15:30.
Aan de orde komen de grootschalige circulatie zoals lage- en hogedrukgebieden, fronten en tropische cyclonen. Deze weersverschijnselen hebben een grote schaal in de ruimte (soms tot enkele duizenden kilometers) en in de tijd (tot meer dan een week). Daarnaast wordt naar het dagelijkse weer gekeken. Niet alleen theorie, ook praktijk. En kijken naar allerlei apps die er zijn.

oktober kennismaand

Reacties zijn gesloten.