Oktober, een maand waarin heel veel te doen is…

Oktober: wijnmaand, zaaimaand, kennismaand, buy nothing new - maand, ... Ook de maand waarin de laatste oogst van het land gehaald wordt, de trekvogels en trekvlinders vertrekken naar het warme zuiden en u 's morgens weer grote spinnenwebben ziet in de ochtendnevels. Nestkastjes schoonmaken en het tuingereedschap opbergen want de uitgebloeide stengels en bladeren laat u gewoon staan en liggen als overwinterplaatsen voor kriebelbeestjes en bodemdiertjes. Zijn de vogels u straks dankbaar!
Ga lekker in het bos op zoek naar zaden en vruchten om er iets moois van te knutselen.

 

een heel jaar feestVan 1 tot 12 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema voor 2014 is FEEST. Het is een feest om boeken (voor) te lezen en prentenboeken te bekijken die over de natuur gaan. Wat dacht u van "Een heel jaar feest" van Ellen Tijsinger. Over een feestbos waar veel dieren wonen. Compleet met liedjes, knutseltips en nog veel meer. In boekhandel, kringloopwinkel en/of de bieb zijn heel veel mooie boeken te vinden.

 

Op 4 oktober is het dierendag. Landelijk ook Open Dag bij dierenartsen en het is tevens dierentuin-weekeinde.

 

We verzamelden voor u een aantal tips van de maand, voor jong en oud, over natuur, milieu en duurzaamheid. Maar ook om gezellig te genieten!

Hou onze Facebook-pagina in de gaten voor aanvullingen. Bijvoorbeeld excursies over het thema paddenstoelen of herfst, gidsencursussen enz.

oktober tafereeltje

 

Reacties zijn gesloten.