NME, kun je dat eten ??

NME, kun je dat eten? 

Alle basisscholen hebben een nieuwsbrief ontvangen van het NME-centrum over activiteiten en nieuw lesmateriaal. Ook voor u kan NME of het meehelpen in het NME-centrum erg interessant zijn.

De letters NME staan voor Natuur en Milieu  Educatie. NME verbindt de natuur met onszelf. Bijvoorbeeld hoe bijen leven en wat bijen te maken hebben met imkers en het bestuiven van fruitbomen. Door NME leren we onze eigen leefomgeving waarderen. Het mooiste stukje natuur? Hier! Door excursies in de omgeving leren we kinderen beter te kijken en te ontdekken hoe fascinerend de rivier kan zijn met steentjes op het strand die helemaal vanuit de bergen naar hier gerold zijn.

kringlopenKringlopen, we zijn er dol op. Kringlopen in de seizoenen: wat maakt de lente nou tot lente? Kringlopen in de natuur: hoe de natuur zich gedurende het jaar ontwikkelt in het bos, in het water. En zelfs kringlopen van grondstoffen en afval. Want als je afval goed scheidt, kan veel ervan weer gebruikt worden als grondstof voor iets nieuws. Dat heet leren voor duurzaamheid. En ook: weten hoeveel water of energie je gebruikt en hoe je zuiniger kunt zijn zonder comfort in te leveren.

Hoe NME-ers werken? We stellen leskisten en pakketten samen met (levend) materiaal wat de leerkracht kan gebruiken. Natuur is dan niet een leeslesje uit het boek maar zelf kijken, voelen en doen. We organiseren excursies. Naar buiten de natuur in, naar de waterzuivering, of naar de boerderij. We hebben een Facebookpagina met leuke weetjes en tips. Dat en nog veel meer is NME. Nieuwsgierig geworden? Kijk verder op onze website. Meehelpen als gids, leskisten controleren of iets anders? Kom ons versterken.

De activiteiten die op de rol staan voor scholen zijn boomfeestdag, zwerfvuilactie, gastlessen op school over energiebesparing of over water, excursies naar verschillende type boerenbedrijven.
Ook voor algemeen publiek spannen wij ons in door bijvoorbeeld de gemeente te helpen bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten als Opschoondag, Warme Truiendag enz.
Dat doen we omdat NME een natuur en milieu bewuste grondhouding aanleert. Meer weten? Lees hier verder.

people planet profit

Reacties zijn gesloten.