NK Tegelwippen in 2022 in gemeente Buren

Hè, wat? Waarom dat dan?
Je zult het wel gemerkt hebben: het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op.
Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Minder steen en meer groen gaan dit tegen. Dat heet klimaatadaptatie.
Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen! Dat is win-win!

De gemeente Buren wil samen met inwoners, ondernemers en organisaties zorgen voor meer groen. En werken aan klimaatadaptatie.
Daarom doet de gemeente dit jaar mee aan het NK Tegelwippen, dat van maart t/m oktober 2022 plaatsvindt. In iedere kern samen aan de slag. Tegels eruit, planten erin! Iedereen kan meedoen. Meer informatie over het NK Tegelwippen in de gemeente Buren volgt op hun website en in hun nieuwsbrief. Wil je de ‘Nieuwsbrief Duurzaamheid’ van de gemeente Buren ontvangen? Stuur dan een mail naar duurzaamheid@buren.nl.

Reacties zijn gesloten.