Nederland Schoon: zwerfvuilacties

Van 14 tot 19 maart is alweer de Week van Nederland Schoon. Deze jaarlijks terugkerende week staat bol van acties om zwerfafval op te ruimen. Zo is de zaterdag traditioneel de Landelijke Opschoondag. Verenigingen, buurtjutters, waaljutters: allemaal gaan ze gewapend met vuilgrijper of prikstok en vuilniszakken op pad om overal zwervende troep te verzamelen. In het buitengebied gaan veel scoutinggroepen en wildbeheerseenheden aan de slag.
Als u wilt, kunt u meedoen. Informeer bij uw gemeente (via de website) of kijk in de regionale weekkranten. Of ga gewoon zelf aan de slag in uw wijk, het plantsoen of bij een recreatiegebied. Met vrienden of buren is het ook nog eens gezellig...

Ook in de Betuwe zijn we actief. NME Betuwe organiseert in goed overleg met de gemeenten Buren en Neder-Betuwe de zwerfafval-acties voor de basisscholen. Leerkrachten kunnen gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan educatief materiaal om de opruimactie in te bedden in het schoolplan. Op donderdag gaan de leerlingen zelf kijken wat er allemaal ligt en dat opruimen.

Tegelijk met deze zwerfafval-actie organiseren we in de gemeente Buren een ludieke wedstrijd om het hondenpoep-probleem onder de aandacht te brengen. Want dat is ook een vorm van zwerfafval waar we niet blij van worden..

hondenpoep opruim slogan

Reacties zijn gesloten.