Natuurboek

Een geweldig leuk natuurboek, we willen u graag de link geven. Klik HIER
Hieronder een beknopte weergave van de inleiding op het boek...

"De natuur is altijd anders, inspirerend, leuk, uitdagend en leerzaam voor kinderen. Buitenspelen, bewegen en natuur spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Daarin past het om elke dag met kinderen naar buiten te gaan. Bij regen, zon, wind of bij vrieskou. Want slecht weer bestaat niet. Wel kleding die niet op het weer is afgestemd.
Door het buitenspelen doet een kind ervaringen op en leert deze in te schatten. Dat geeft zelfvertrouwen. Buitenspelen is dus niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

De kinderopvangorganisatie SWK-groep heeft op al hun locaties een Natuurdag georganiseerd. De pedagogisch medewerkers hebben ideeën aangeleverd voor natuuractiviteiten. De leukste ideeën zijn gebundeld in dit Natuur-ideeënboek. Leuke, creatieve, uitdagende binnen- en buitenactiviteiten. Helemaal zelf te organiseren of met inzet van derden.
Zij vonden het boek zo leuk en nuttig dat ze de inhoud graag willen delen. Ze hopen dat dit boek inspiratie biedt om het hele jaar met kinderen naar buiten te gaan. Dit kan in schoolverband, via buurtwerk, via het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang, maar natuurlijk ook vanuit huis met uw eigen kinderen. Spelenderwijs samen de natuur ontdekken en hun zelfvertrouwen vergroten. Zij wensen alle kinderen Natuurlijk veel (buiten)speelplezier!"

 

Reacties zijn gesloten.