Nationaal Schoolontbijt: 1-5 nov. 2021

Puur Betuws, Educatieboeren Rivierenland en Jong Leren Eten bundelen de krachten om kinderen te leren hoe lekker een lokaal gezond ontbijt kan zijn!

Er zijn steeds meer kinderen die helemaal nooit ontbijten. Laat staan dat zij gezond ontbijten! Puur Betuws werkt, samen met haar leveranciers, graag mee aan de actie van het Nationaal schoolontbijt. Hierin maken kinderen kennis met de gezonde en heerlijke ontbijtproducten van dichtbij.

De cijfers zijn gerust alarmerend te noemen: steeds meer kinderen eten bijna nooit fruit of groente. Steeds meer kinderen hebben serieus overgewicht en steeds minder kinderen starten hun dag met een ontbijt. En dat terwijl iedereen weet dat goede voeding aan de basis staat van een gezond lichaam. Zeker bij kinderen, die in de groei zijn.

Daarom is het Nationaal Schoolontbijt zo’n belangrijke actie. Tijdens deze campagne openen van 1 tot en met 5 november vijf educatieboerderijen in regio Rivierenland hun deuren voor zoveel mogelijk schoolklassen en serveren hier elke dag een heerlijk ontbijt.
Leveranciers van Puur Betuws mogen het landelijke pakket voor het Nationaal schoolontbijt aanvullen met lokale producten. Denk aan tomaten van biologische teler Lindegaard; Betuwse appels van Roel Wellner, lokale eieren van Lagerweij; heerlijke roomboter van het Bommelerwaardse Mijn Kaaskoe en kaas, yoghurt en melk van Zuivelboerderij Buitenhoeve.

Jong Leren Eten-Gelderland heeft deze pakketten gesponsord. Samen met hen hopen we dat deze actie helpt om kinderen en hun ouders en scholen te leren hoe belangrijk goed eten is en hoe lekker dat eten is als het van dichtbij komt.

Kijk voor meer informatie over lokale producten op https://puurbetuws.nl
En kijk voor meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt op https://www.schoolontbijt.nl/
Over Boerderijeducatie van Jong Leren Eten-Gelderland op: https://www.jonglereneten.nl/boerderijeducatie
Over Boerderijeducatie Rivierenland: https://www.boerderijeducatierivierenland.nl/

Reacties zijn gesloten.