Nacht van de Nacht & Wintertijd

Op 27 oktober is de Nacht van de Nacht. Deze jaarlijks terugkomende activiteit vindt altijd plaats in het weekend dat de wintertijd weer in gaat.

Wij associëren wintertijd met "donker". Omdat de klok één uur terug = achteruit gezet wordt (van 03.00 uur naar 02.00 uur), is het 's ochtends een uur eerder licht en 's avonds een uur eerder donker.  Tijdens de periode dat de wintertijd geldt, horen we vaak:  "Wat is het weer vroeg donker".  "Het donkere jaargetijde."

De 'Nacht van de Nacht' is een evenement om er bij stil te staan dat er 's nachts erg veel verlichting brandt en het daardoor helemaal niet zo donker is... We kunnen door alle tuin-, straat-, gevel- en reclameverlichting de sterren niet eens meer zien.
Voor de natuur is het 'donker van de nacht' net zo belangrijk als het licht van de dag. Te veel licht is niet goed voor dieren en mensen. Kijk HIER voor de gevolgen van te veel licht 's nachts.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land activiteiten georganiseerd om te ervaren hoe donker het kan zijn, wat licht en donker met de natuur doet en nog veel meer. Op veel plaatsen wordt gevel- en reclameverlichting gedoofd.
Kijk voor alle locaties EN voor tips wat je zelf kunt doen (als burger, bedrijf of overheid) op www.nachtvandenacht.nl

Reacties zijn gesloten.