Nacht van de nacht.. 24 oktober

In het laatste volle weekeinde van oktober  gaat de wintertijd weer in. De klok wordt teruggezet en wij beseffen ons dan allemaal weer dat die lange winterperiode veel duistere, donkere avonden heeft. Toch is duisternis belangrijk, zeker voor de natuur.

Dit jaar gaat de wintertijd in tijdens de nacht van 24 op 25 oktober. Op deze avond zijn er overal excursies en activiteiten rond het thema Nacht van de Nacht. Om het belang van duisternis uit te leggen en om zelf te ervaren wat duisternis betekent in en voor de natuur. Een wandeling in het (schemer)donker over de uiterwaarden of door het bos, de sterrenhemel bestuderen of vleermuizen spotten. Op de website www.nachtvandenacht.nl staan allerlei duistere activiteiten.

Ook het NME-centrum organiseert een Nacht van de Nacht activiteit. Wij gaan in Ochten langs de uiterwaarden van de Waal wandelen om de grootsheid en de schoonheid van de pas opgeruimde stranden te ervaren. We hopen op een onbewolkte lucht om de sterrenhemel te kunnen bewonderen.
U kunt mee mits u zich tijdig opgeeft via nmebetuwe@gmail.com Vermeld daarin uw telefoonnummer en met hoeveel volwassenen / kinderen u mee wilt. Vergeet niet een zaklamp mee te nemen en zorg voor stevig schoeisel. Meegaan is op eigen risico.
Er zijn geen kosten aan verbonden, een vrijwillige bijdrage mag.

nachtvandenacht2015

Reacties zijn gesloten.