Modderdag: maandag 29 juni 2015

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. 

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via  televisie, computergames, tablets en smartphones.

En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Dat buiten spelen en dus ook vies worden een belangrijke schakel is bij het gezond en evenwichtig opgroeien. Wees eerlijk: van top tot teen vies mogen worden omdat je modder smeert, kneedt en ontdekt, is toch heerlijk.

Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is! Sluit je daarom aan en organiseer je eigen ModderDag of ga naar een locatie waar gemodderd wordt. Kijk op http://www.modderdag.nl voor ideetjes, achtergronden en locaties. Op de grote foto zie je een activiteit van onze collega's van NME De Schoolsteeg / De Groene Belevenis.

modderdag 2

 

Reacties zijn gesloten.