Maak grijs groener

Een nieuwe campagne om aandacht te vragen voor (meer) biodiversiteit. We spreken over biodiversiteit als er zowel een (grote) variatie is in planten en dieren als een gezond evenwicht daarvan onderling en met de grond of het water. Dan leven al deze organismen op een natuurlijke manier samen en is er een gezonde kringloop.
Dus geen saaie bermen met alleen maar te kort gemaaid gras, geen velden vol met één of enkele soorten, geen exoten die hier niet thuis horen maar een bos, heide, sloot enz op de manier zoals moedertje natuur het graag ziet. En dat geldt dan ook in het klein voor je tuin, het park, de berm enz.

Steden, flats, asfalt, stoeptegels; mensen maken de wereld steeds grijzer. Dat is saai, maar ook niet goed voor onze biodiversiteit. Biodiversiteit gaat over al het leven en hoe dat van elkaar afhankelijk is. Ontzettend belangrijk dus. Maak daarom grijs groener. Want hoe meer groen, hoe meer biodiversiteit. 
Biodiversiteit vergroten lijkt moeilijk maar er is al winst te behalen met kleine ingrepen. Denk bijvoorbeeld aan de saaie grijze tegels in je tuin of straat vervangen door fleurig groen. Als iedereen met een tuin een deel daarvan vergroend dan hebben we al een heleboel bereikt want er zijn veel tuinen in Nederland.

Wat je nog meer kunt doen kun je vinden op de website MaakGrijsGroener.

Wil je verder lezen, kijk dan eens onder de volgende links:
* Op de website van NME Rivierenland: https://www.nmerivierenland.nl/biodiversiteit/
* in artikel van Nature Today

Bijna twee derde van de Nederlanders weet niet waarvoor het begrip biodiversiteit precies staat. Na uitleg vinden vier van de vijf Nederlanders het belangrijk om biodiversiteit in zijn of haar omgeving, in Nederland én wereldwijd te beschermen. Bijna een kwart zegt biodiversiteit mee te laten wegen tijdens de verkiezingen van volgend jaar. Dit blijkt uit een onderzoek.

Reacties zijn gesloten.