Kijken, tellen en doorgeven

Ook 'gewone burgers' en leerlingen kunnen helpen bij wetenschappelijk onderzoek door planten en/of dieren te bekijken, te tellen en hun antwoorden door te geven. Deze maand staan drie typen dieren in de schijnwerpers: waterdiertjes, vogels en vlinders. Doe je mee?

In de Week van ons Water (5-12 mei 2018) begint het seizoen wat betreft de waterdiertjes-telling. Heel veel informatie vind je op de website Week van ons water maar nog meer op die van Globe. daar staat ook geschikt lesmateriaal voor bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs. Het doorgeven van de resultaten kan tot einde van het seizoen, ergens in de herfst. Tip: Het NME heeft leuke materialen te leen voor een slootjes-excursie.

Van 12 tot 21 mei is de Vogel(tel)week en op 10 mei is de internationale dag van de trekvogel. Wil je mee op excursie, kijk dan op de website. Wil je jouw waarnemen doorgeven, doe dat op deze website. Ook over vogels heeft het NME leuke materialen te leen.

Van 25 tot 27 mei wordt in heel Nederland de Argusvlinder geteld. Tellingen van deze vlinder (en natuurlijk ook van andere vlinders eerder of later dan dat weekend) kan op de site van de vlinderstichting.

Heb je de smaak te pakken van kijken, tellen en doorgeven?  Op waarneming.nl kun je allerlei soorten dieren doorgeven, op telmee.nl ook planten. Meer info staat op de genoemde sites. Succes.

Reacties zijn gesloten.