Jaarkalender Voedseleducatie

Lekker en gezond eten, een hele uitdaging! Wat is het, hoe pak je het aan en waarom?

Ons voedsel wordt geproduceerd in de land- & tuinbouw, veehouderij, pluimveebedrijven en in moestuinen. En vervolgens wordt het klaargemaakt in de voedingsindustrie of in allerlei soorten keukens. Lekker is een kwestie van gewoonte, cultuur en smaak. Gezond het resultaat van onderzoek, inzicht en afspraak.

Voedseleducatie is vooral uitleggen wat er allemaal komt kijken voor het voedsel op je bord ligt, van productie tot en met "gezond & lekker".

We hebben in Nederland heel veel organisaties die zich bezig houden met voedsel en met educatie. En we hebben speciale dagen en weken waarop voedsel extra in de belangstelling staat.

NME Betuwe heeft een jaarkalender gemaakt met deze speciale dagen en weken, een overzicht van organisaties die zich bezig houden met voedseleducatie en met tips voor leerkrachten van het basisonderwijs. We beloven niet dat die 100% compleet is, wel dat we ons best hebben gedaan! Opbouwende kritiek, suggesties en aanvullingen zijn welkom. Mail ze naar nmebetuwe@gmail.com o.v.v. Jaarkalender Voedseleducatie.

Nieuwsgierig geworden?  Bekijk door te klikken: JAARKALENDER VOEDSELEDUCATIE.

Reacties zijn gesloten.