Gewonnen: Buurzaamheidsprijs gemeente Buren

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari reikte burgemeester Jan de Boer de vrijwilligersprijzen uit.  De Buurzaamheidsprijs 2016 is gegaan naar Annemieke Jansen van de St. Natuur- en Milieu Educatiecentrum Midden Betuwe.

Uit de Nieuwjaarstoespraak van Burens Burgemeester Jan de Boer, 9 januari 2017:

.........Het is de hoogste tijd voor de bekendmaking van de winnaars van de Vrijwilligersprijs en Buurzaamheidsprijs. Alle genomineerden investeren veel tijd in hun gemeenschap en zorgen er voor dat inwoners met elkaar kunnen samenleven. Maar de maatschappelijke opbrengst is per definitie niet in geld uit te drukken, of SMART te maken. Einstein heeft deze gedachte treffend verwoord: “Er zijn gegevens die wij meten die geen waarde toevoegen, maar wat waarde toevoegt kunnen wij niet meten”

Dit jaar krijgt voor het eerst elke genomineerde van beide prijzen een geldbedrag voor waar hij of zij mee bezig is. De winnaar ontvangt € 500, nummer twee € 300 en nummer drie € 200. Er zijn hier vanavond alleen maar winnaars!

......De Buurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan initiatieven die bijdragen aan de bevordering van participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, economie, sport, cultuur en veiligheid. Daarbij gaat het dus niet om de personen, maar om het initiatief zelf.

St. NME Centrum ‘Midden Betuwe’ De Stichting Natuur en Milieu Educatiecentrum ‘Midden Betuwe’ draait al meer dan 20 jaar grotendeels op Annemieke Jansen. De stichting verzorgt leskisten en –programma’s voor het basisonderwijs en organiseert excursies en andere activiteiten zoals voor de Nacht van de Nacht. Voor de scholen is op dit moment het thema Energie Zuinig en daar is van alles voor ontworpen.

De jury heeft de Buurzaamheidsprijs 2016 toegekend aan de St. NME Centrum ‘Midden Betuwe’. De geleverde inzet op een combinatie van creativiteit, educatie en milieu maakte diepe indruk op de jury. De nadruk van NME ligt deze tijd op duurzaamheid en met name wordt de jeugd bewust gemaakt van de mogelijkheden van energiezuinigheid, de eigen leefomgeving en men wordt geleerd daar respect voor te hebben. NME verzorgt hele lesprogramma' s middels leskisten, excursies en opdrachten. En dat vele jaren lang!

Reacties zijn gesloten.