Excursies voor Waaljutters en anderen

Begin oktober hebben veel vrijwilligers als Waaljutter de stranden en uiterwaarden langs de Waal ontdaan van zwerfvuil. En ze hebben hard gewerkt want er lag heel erg veel!
Gelukkig is nu alles opgeruimd en kunnen zij en wij weer genieten van de schoonheid en wijdsheid van deze natuur.
Om de Waaljutters te bedanken, organiseert NME Betuwe in oktober tweemaal een excursie. Hierbij zijn ook anderen welkom, speciaal gezinnen met kinderen. Deelnemers mogen kostenloos mee maar vooraf aanmelden is verplicht.

Als locatie hebben we een plek gekozen waar deelnemers later nog eens terug kunnen gaan. Om hun ervaringen te verdiepen in andere jaargetijden of ze te delen met anderen. We gaan naar de uiterwaarden bij Ochten, bij de oude veerstoep. Vertrekpunt: het kikkermonument vlak bij de dijk.

De eerste excursie is in de herfstvakantie, op woensdagmiddag 21 oktober. We gaan tussen 2 en 4 uur lekker struinen en op zoek naar allerlei leuke en bijzondere ervaringen.
De tweede excursie is een avondexcursie op zaterdag 24 oktober. Dwalen langs de duistere Waal, een bijzondere Nacht van de Nacht - activiteit. Ervaar de duisternis, zie hoe de sterren flonkeren en hoor allerlei vreemde geluiden op het strand.
Deze excursies gaan niet door bij regen of onweer of bij te weinig aanmeldingen.

Wil je mee? Aanmelden verplicht via nmebetuwe@gmail.com  Vermeld met hoeveel volwassenen / kinderen je komt en geef een telefoonnummer door.
Zorg voor warme kleding en stevig schoeisel en/of laarzen. Breng een plastic tasje mee voor je vondsten en op de 24e een zaklamp.

groterivieren uiterwaarden

 

Reacties zijn gesloten.