Eten uit je eigen achtertuin…

Na een drukke werkdag je tuintje inlopen en genieten van je stukje zelfgekweekte natuur. Wat fris knapperig groen plukken voor je salade.  Hoe leuk is het om piepkleine zaadjes uit te zien groeien tot grote, eetbare planten. Om je zelf gekweekte groentes op tafel te zetten en je familie en vrienden versteld te doen staan van de smaak van ‘vers-geplukt’. Om kinderen te laten ervaren hoe de natuur werkt. En los van het plezier; het voelt gewoon super goed om controle te hebben over een deel van je voeding.
Moeilijk? Niet als je werkt volgens de Makkelijke Moestuin.
Wil je ook wat tegels uit de tuin en je leefomgeving vergroenen maar wil je hulp? Kijk dan HIER

Het aanbod van verse groenten, fruit en peulvruchten is welhaast het rijkst aan het begin van de herfst. Precies de periode waarin we de Week van de Smaak vieren: 1-9 oktober 2016. Daarom staat de Week van de Smaak dit jaar in het teken van ‘Eten uit je (eigen) achtertuin’. Dat kun je letterlijk nemen, maar ook in meer overdrachtelijke zin opvatten als eten uit je eigen streek, direct van de boer of producent. Zoals gezegd is er dan volop keuze aan verse groenten en fruit, maar ook peulvruchten passen prima en hiermee sluit je aan bij het door de VN uitgeroepen Jaar van de Peulvrucht. En ook de eieren van je eigen kippen, en het vlees van het varken dat heeft gescharreld in je achtertuin, of bij een boer in de buurt past bij het thema. Het thema nodigt uit tot samenwerking tussen lokale producenten, consumenten en verwerkers, en daagt je uit om zoveel mogelijk vers uit het seizoen te koken. De rest laten we over aan je eigen creativiteit.
Kijk voor locaties, tips en meer op deze SITE

voor scholen:
Nieuwe uitdaging: "Smaakmissie Moestuin" van Smaaklessen voor groep 1 t/m 4. Leen bij ons de bijbehorende leskist Smaaklessen.
Wilt u meer te weten komen over hoe ons dagelijks eten verbouwd wordt, boek dan een les bij Boerderijeducatie Rivierenland.

oogsten uit je eigen tuin

Reacties zijn gesloten.