Energy Battle in gemeente Buren

Wilt u meedoen aan een wedstrijd energie besparen?

Wel eens gehoord van de Energy Battle? Dat is een landelijke energie bespaar wedstrijd waarbij gemeenten de uitdaging aangaan om met 3 teams van 10 huishoudens thuis zoveel mogelijk gas en stroom te besparen. De wedstrijd zorgt voor een sportief element, dat deelnemers motiveert en enthousiasmeert.  De deelnemers ontdekken hoe makkelijk het is om energie te besparen met behoud van het wooncomfort. En u/jij kunt nu mee doen...

Onze gemeente Buren doet, samen met 20 andere gemeenten,  mee aan deze landelijke wedstrijd. De wedstrijd verloopt in 3 rondes van 4 weken. Elke keer gaat er een nieuw team aan de slag met nieuwe kansen. En het mooie is: de wedstrijd loopt van 10 oktober tot 10 februari, dus in de 'dure' energie-maanden.

Op dit moment stellen we drie team samen van maximaal 10 deelnemers. Als deelnemer ga je vier weken thuis aan de slag met behulp van een energiedisplay, de Wattcher en een online stappenplan. Je krijgt tips en opdrachten die je helpen om zoveel mogelijk op energie te besparen. En je wisselt binnen je team ervaringen en kennis uit. Gemiddeld besparen deelnemers zo’n 15% op hun energieverbruik.

Deelnemers ervaren hun deelname als een positieve ervaring vol ontdekkingen. Vaak zijn het kleine aanpassingen die bij elkaar opgeteld een groot verschil maken.

“Eigenlijk doe ik niet zo heel veel gekke dingen, voornamelijk bewuster met een aantal zaken omgaan. Geen volle waterkoker meer, maar het water afmeten, niet iedere ochtend de strijkbout aan voor 1 shirt maar voor de hele week in een keer strijken en beter letten op het uitschakelen van verlichting.”
– Deelnemer Maarten; 35% elektra besparing

Wil je ook meedoen? Je kunt je aanmelden tot 24 september aanstaande. Aanmelding verloopt op volgorde van binnenkomst. Deelname is gratis. Het ‘Deelnameformulier voor huishoudens’ vind je HIER.  Mail het ingevulde formulier naar de wedstrijdcoördinator.

Kijk voor meer info op Energy Battle
Heeft u nog vragen? Bel of mail de wedstrijdcoördinator Annemieke Jansen 0344-603758 of 06-20641777. Mail: nmebetuwe@gmail.com

energie bespaartips

Reacties zijn gesloten.