Energie besparen …..

De hele dag door gebruiken we energie en meestal staan we daar niet bij stil. Voor verlichting en verwarming, het bereiden van warme dranken en voedsel, het gebruik van machines, computers en media, en nog veel meer. Thuis, op school en werk, in ziekenhuis en de zorg, in horeca en winkels, bij de vereniging, ... overal.

Een paar uur "geen stroom'' maakt ons bewust van onze afhankelijkheid van energie. Een (te) hoge energierekening van de noodzaak wat zuiniger aan te doen. Maar er zijn meer redenen om zuinig aan te doen. Energie is een 'schaars goed': fossiele brandstoffen raken uitgeput en de uitstoot van CO2 baart ons zorgen.

NME Betuwe heeft een project voor groep 7 & 8 over energie ontwikkeld: Energie? Zuinig! Het project is een combi van natuur en techniek, van leren en doen. Het project werkt heel bewust aan een duurzame houding: leren vragen te stellen bij de energie die we zelf dagelijks gebruiken. Bewustwording dat er keuzes mogelijk zijn voor of en welke energie je gebruikt en hoeveel. Op school en ook thuis!
Scholen uit de gemeenten Buren en Neder-Betuwe kunnen gratis deelnemen aan dit NME project door een gemeentelijke subsidie. Aanmelden kan via onze digitale catalogus.

In de gemeente Buren gaan we ook meedoen met de EnergyBattle. Drie teams gaan elk 4 weken lang proberen hun energieverbruik omlaag te krijgen. Ze ontvangen een wattcher (een metertje om in huis direct het verbruik te meten) en krijgen slimme tips. Wilt u meedoen? Kijk dan even in het artikel over de Energy Battle.

Via onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van de deelnames van de scholen aan het project en de prestaties van de teams van de EnergyBattle.  Natuurlijk geven wij ook veel tips door.

logo energiezuinig 2014logo energy-battle

Reacties zijn gesloten.