Dwalen door de wildernis

Nederland lijkt een compleet aangeharkt land te zijn. Gelukkig is er ook wilde natuur. Niet alleen bos en heide maar ook langs de rivieren zoals de Leeuwense Waard en de Blauwe Kamer. Zelfs in de 'gewone' uiterwaarden is veel te ontdekken. Ga mee met NME Betuwe en in2nature op één van de 'dwaal door de wildernis'-activiteiten.

Struinend door de uiterwaarden en over het Waalstrand ervaren we de natuur met al onze zintuigen. We ontdekken het geheim van zand en klei, de rijkdom van het strand, de kracht van het water en de grote verscheidenheid aan flora en fauna. We maken fluitjes en bootjes. Ook maken we vuur zonder lucifers te gebruiken om er popcorn op te poffen. We zoeken de ingrediënten voor brandnetelsoep en uiterwaardensalade.

Tijdens de activiteit wijzen de gidsen nadrukkelijk op het belang van opruimen van zwerfvuil. Gelukkig zijn Waaljutters eerder druk bezig geweest in Neder-Betuwe. Zij hebben heel veel troep opgeruimd van de Waalstranden. Een schone Waal is een mooie Waal.

Onze gidsen hebben een dwaaltas bij zich met zoekkaarten, loeppotjes en meer en nemen u graag mee. Ze gaan op 9 juni 's avonds, 20 juni 's middags, 2 juli 's avonds en 11 juli 's middags. Let op: het terrein is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en wandelwagens. Trek (warme) kleding aan die vies mag worden en stevige schoenen of laarzen. De activiteit gaat niet door bij regen en/of (dreigend) onweer.

Opgeven is noodzakelijk. Dat kan via het contactformulier (dat is te vinden op  www.nmebetuwe.nl onder 'contact').   Vermeld voorkeursdatum + reserve, naam + mailadres en aantal personen. Vertrek vanaf de patatzaak aan de Dijk in Ochten om 13.30 uur of 19.00 uur. Duur: circa 2 uur.

wildernisactiviteit in2nature kleine versie

 

Reacties zijn gesloten.