Doe meer met NME

De letters NME staan voor Natuur en Milieu  Educatie. NME verbindt de natuur met onszelf. Bijvoorbeeld hoe bijen leven en wat bijen te maken hebben met imkers en het bestuiven van fruitbomen. Door NME leren we onze eigen leefomgeving waarderen. Het mooiste stukje natuur? Dat leuke bosje, die poel, de uiterwaarden. Door excursies in de omgeving leren we kinderen beter te kijken en te ontdekken hoe fascinerend de rivier kan zijn met steentjes op het strand die helemaal vanuit de bergen hier naar toe gerold zijn.

Kringlopen, wij zijn er dol op. Kringlopen in de seizoenen: wat maakt de lente nou tot lente? Kringlopen in de natuur: hoe de natuur zich ontwikkelt het jaar in het bos, in het water. En zelfs kringlopen van grondstoffen en afval. Want als je afval goed scheidt, kan veel ervan weer gebruikt worden als grondstof voor iets nieuws. Dat heet leren voor duurzaamheid. Weten hoeveel water of energie je gebruikt en hoe je zuiniger kunt zijn zonder comfort in te leveren.

Voor leerkrachten: wilt u weten wat u allemaal kunt met NME? Klik dan HIER voor extra uitleg.

Hoe NME-ers werken? We stellen leskisten en pakketten samen met (levend) materiaal wat de leerkracht kan gebruiken. Natuur niet als een leeslesje uit het boek maar zelf kijken, voelen en doen. We organiseren excursies. Naar buiten de natuur in, naar de waterzuivering, of naar de boerderij. Dat en nog veel meer is NME.

Voor iedereen:  Nieuwsgierig geworden? Wilt u weten wat u kunt met of door NME? Lees dan geregeld de Tips van de maand en volg ons op Facebook. (Dat kan ook via de button op onze website).
Meehelpen als gids, leskisten controleren of iets anders? Kom ons versterken. Kijk onder Vrijwilligers voor meer info. Bel Annemieke Jansen, 0344-603758 of 06-20641777 of mail naar nmebetuwe@gmail.com

Reacties zijn gesloten.