December-kadootjes: doe eens lekker duurzaam

Moet je een verlanglijstje maken of ben je het hulpje zijn een gulle gever? In plaats van het zoveelste hebbedingetje -wat binnen afzienbare tijd kapot gaat of naar Marktplaats verdwijnt-  kun je ook eens denken aan een duurzaam kado.

Ga voor een belevenis. Ideetjes genoeg: samen er op uit in de (Gelderse) natuur, een excursie met een boswachter of gids van een natuurvereniging, een bezoek naar natuurmuseum of bezoekerscentrum, een workshop knutselen met natuurlijke producten of koken met eetbare planten uit de natuur.

Ook keuze genoeg voor een tastbaar geschenk, al dan niet met een knipoogje: een verrekijker of loep om in tuin of de natuur van alles te ontdekken, een pakket met streekproducten gekocht bij lokale boerderijwinkel, fairtrade-producten via de Wereldwinkel, houten speelgoed via Houtdoe, een goed boek of boekenbon, lidmaatschap van natuurvereniging, een set ledlampen ter vervanging van de gloeilampen, badkamerklok (= zandloper om niet te lang te douchen), kadobon voor pakket biologische producten.

Reacties zijn gesloten.