De sterrenhemel in maart

Door de avondklok van 2021 zijn we meer aan huis gekluisterd. Misschien een reden om eens naar buiten te kijken en de sterrenhemel te bewonderen. De Maan, planeten en sterren draaien hun rondjes om de Aarde en dat zorgt voor deels herkenbare patronen en deels ook unieke situaties.

De maand maart is de ideale maand om eens naar de hemel te kijken. In maart is het namelijk nog lekker lang donker. En het is meestal niet zo koud als de maanden ervoor. Maar wat is er dan te zien? De nieuwsbrief van Astronomie.nl licht er wat hoogtepunten uit.  

Op vrijdag, zaterdag en zondag 19, 20 en 21 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Normaal gesproken, kun je dan op tientallen plekken in Nederland door een telescoop komen sterrenkijken. Vanwege corona is er mogelijk een aangepast programma. Houd de website www.sterrenkijkdagen.nl in de gaten voor meer informatie.

Ben of ken je een leerkracht die met groep 7/8 of onderbouw van het VO aandacht wil geven aan sterren, planeten enz. ? Er is een nieuwe lesbrief van Astronomie.nl: Een reis naar Mars. Download hem hier en ga er mee aan de slag! Leuk is om onze Leskist “Sterren en Planeten” erbij te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.