Buurtjutters actief voor schone kernen

Niet alleen langs de rivier of de doorgaande routes ligt zwerfafval maar ook gewoon in je eigen buurt. IVN Gelderland heeft hiervoor de aanpak “Schone Kernen” ontwikkeld. De gemeente Buren is een mooi voorbeeld hiervan.

Op 24 juni gaf Wethouder Sander van Alfen de aftrap van de ‘buurtjutters’ in Buren. De gemeente wil hiermee het zwerfafvalprobleem graag aanpakken. Zij heeft verenigingen gevraagd een gebied in de buurt te adopteren en schoon te houden van zwerfafval. Maar liefst 16 verenigingen hebben zich aangemeld. Zij maken de gemeente op vier momenten in het jaar vrij van zwerfafval. Voor het schoonhouden van een gebied ontvangt elke deelnemende vereniging een financiële vergoeding. Dit kan oplopen tot 1.000 euro per jaar.

Het project is een samenwerking tussen de gemeente Buren en IVN Gelderland. Op dit moment zijn nog gebieden rondom Zoelen, Kerk-Avezaath, Rijswijk, Maurik en Eck & Wiel uit te geven voor het zwerfafvalproject. Heeft u interesse? Stuur ons een berichtje via het antwoordformulier op de contactpagina.
Ook geïnteresseerden uit de gemeente Neder-Betuwe kunnen zo reageren. Wij gaan dan bij de gemeente aan de slag om ook daar Buurtjutters van de grond te krijgen.

Voor overige gemeenten verwijzen wij naar het IVN Consulentschap in Arnhem.

afbraaktijden zwerfvuil

Reacties zijn gesloten.