Buitenlesdag 13 april 2021

Buitenles is gezond! De frisse lucht en beweging zorgen ervoor dat kinderen beter presteren. En het is ook nog ontzettend leuk! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, álle vakken zijn geschikt voor een buitenles.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april de natuur op het schoolplein gaan verkennen, bundelden IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Vereniging GDO hun krachten. Zij ontwikkelden een natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. Want ook al lijkt het plein nog zo grijs, heb je al eens goed tussen de stenen gekeken? En wat is dat voor mos daar in de hoek? Vergeet dat stoepplantje niet! Ze dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Zie voor de lessuggesties deze LINK.

Het lijkt ons te gek als leerlingen op meer dan 1000 scholen op 13 april meedoen aan de Buitenlesdag. Doet jouw school of groep met ons mee? Aanmelden kan via www.buitenlesdag.nl Je ontvangt dan gratis leuke lestips.

Natuurlijk kun je ook kiezen uit een andere (natuur)Buitenles. In onze nmegids staat bij de categorie “Naar buiten! “ een uitgebreid aanbod. Kijk op onze website ook bij de NME-thema’s Groen Schoolplein en Naar buiten voor leuke tips.

Reacties zijn gesloten.