Boomfeestdag 2018 extra feestelijk met NME

Boomfeestdag: bomen planten. Dat gebeurt al 62 jaar overal in Nederland.
Op locaties waar het lokale NME centrum extra activiteiten aanbiedt, leren de leerlingen over het hoe en waarom van Boomfeestdag. Over het belang van bomen in onze leefomgeving.
Op 28 maart 2018 vond de Boomfeestdag plaats in Opheusden en NME Betuwe had voor de leerlingen een bomencircuit gemaakt. Lees HIER het verslag in woord (Annemieke Jansen) en beeld (foto's: Boukje van Leijen).

Basisscholen kunnen hun lessen natuur en techniek aantrekkelijk maken door aanschouwend materiaal van het NME en/of een excursie naar een natuurgebiedje in de buurt. Immers: de klas in de natuur of natuur in de klas is beter dan een lees-lesje over de natuur... Alle zintuigen gebruiken en ontdekkingen doen, dat is ook NME.

Voor leerkrachten uit gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe: Kijk in onze digitale catalogus wat we voor uw groep kunnen betekenen en reserveer!
Voor leerkrachten uit de Regio Rivierenland: kijk op www.nmerivierenland.nl
Leerkrachten elders: informeer naar een NME centrum in uw omgeving.

Ouders, grootouders en geïnteresseerden: NME centra kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken die mee gaan met excursies als natuurouder of gids. Uw natuurkennis is minder belangrijk dan uw enthousiasme en het goed kunnen omgaan met groepjes kinderen. Door mee te lopen met andere gidsen krijgt u het 'vak' snel onder de knie. Interesse? Bent u of kent u iemand met interesse? meld het ons via het reactieformulier (contact).

Reacties zijn gesloten.