Bezig zijn met “gezondheid”

In maart en april zijn er diverse momenten waarop er landelijk of zelfs wereldwijd aandacht is voor gezondheid. We pikken er wat uit:

11-15 maart: Week van de gezonde jeugd.
Zie daarvoor ons speciale item.

11-16 maart: Brain Awareness Week. Internationaal wordt in deze jaarlijks terugkerende week aandacht gegeven aan de hersenen. Hoe werken ze? Hoe worden ze ziek? Wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij?
Op de website van de Hersenstichting veel informatie en activiteiten.
NME Betuwe heeft twee leskisten waarin hersenen en gezondheid aan de orde komen: "Het menselijk lichaam" en "Torso, orgaantwister en meer". Te leen door scholen uit ons werkgebied via de digitale nmegids.

11-17 maart: Nationale Week zonder vlees. Proberen en proeven is geloven. Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Probeer elke week minimaal een dagje zonder vlees...
Lees HIER meer over deze week en allerlei lekkere tips van het Voedingscentrum vind je HIER.
Scholen kunnen aan de gang met "Smaaklessen". Een vegetarisch ontbijt of lunch samen maken is erg leuk en lekker.

14 maart: World Kidney Day. Deze dag heeft als doel bewustwording te creƫren over het belang van onze nieren en het terugdringen van de frequentie en impact van nierziekten (en bijbehorende gezondheidsproblemen. Lees HIER meer over deze dag.
Bij de GGD kunt u ook veel informatie vinden over nieren en gezonde voeding (vooral: minder zout!)
Voor basisscholen adviseren we de 2 hierboven genoemde leskisten.

18-22 maart: Week van de Lentekriebels. Op basisscholen is er tijdens deze week extra aandacht voor verliefd zijn, relaties, weerbaarheid en seksualiteit. HIER meer informatie

22 maart: Wereld Water Dag. Stilstaan bij de wereldwijde waterproblematiek. Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen zijn in veel landen nog steeds niet algemeen.
Scholen kunnen o.a. meedoen aan het Wandelen-voor-water programma. Kijk HIER voor informatie.

7 april: Wereldgezondheidsdag. Op deze dag vraagt de World Health Organisation van de VN aandacht voor programma's die de gezondheid van de wereldbevolking verbeteren.
De GGD heeft diverse programma's over gezondheid. Met de klas naar de tandarts, dokter of ziekenhuis om van alles te leren over ziek zijn en preventie.

16-22 april: Week van de teek. Heel veel aandacht voor dit kleine spinnetje! Teken kunnen met hun beten o.a. de ziekte van Lyme overbrengen. Veel informatie staat HIER.

Reacties zijn gesloten.