Afval en hergebruik

Maart is traditioneel de maand waarin (zwerf)afval en hergebruik speciale aandacht krijgen.

Tijdens de Week van Nederland Schoon, in 2018 van 18 t/m 23 maart, gaan scholen, bedrijven, verenigingen en burgers aan de slag om zwerfafval te rapen/prikken uit bermen, parken, bossen, sloten enzovoort. Handen uit de mouwen, zwerfafval in de zak of prullenbak.
Voor dit tijdstip is gekozen omdat dan de begroeiing van wilde planten nog laag is en de bomen en struiken nauwelijks in blad zijn. Je kunt dan het afval goed zien liggen. En je bent de broedende (weide)vogels voor.

In de Betuwe gaan diverse basisscholen in de schoolomgeving aan de slag met een zwerfafvalactie, vaak op de donderdag. De Scoutinggroep Baron van Brakell gaat samen met de Wildbeheerseenheid het buitengebied schoonmaken op zaterdag tijdens de Opschoondag. Buurtjutters en Waaljutters nemen hun 'jut'-wijken extra onder handen en verdienen zo een centje voor hun club. De werkgroep die de Klompenpaden in Lienden en Kesteren onderhoudt, gaat op zaterdag 23 maart samen met een zorgboerderij het Marspad en het Batouwepad zwerfafvalvrij proberen te maken. Zij kunnen nog helpende handjes gebruiken. Interesse? Meld je aan en doe mee! Contactpersoon is Fred van Loon: 06-30271648

Op 18 maart is het Global Recycling Day. Thema dit jaar: 'Recycling into the future'. De focus ligt op de jeugd: educatie en innovatie. Lees HIER meer.
Moeilijk? Hergebruik van glas door statiegeld en glasbak, scheiden van plastic, papier enz maar denk ook Repaircafe, Kringloopwinkel, Marktplaats.

Veel meer informatie, uitgesplitst naar verschillende doelgroepen (onderwijs, burgers, bedrijven, gemeenten) en links op https://www.nmerivierenland.nl/zwerfafval-jutters/

Reacties zijn gesloten.