Activiteit bij NME Culemborg

Op zondag 7 juli organiseert NME Culemborg een activiteit over dierenwoningen. De activiteit met als titel ‘Hier woon ik, waar woon jij?’ vindt plaats op kinderboerderij De Heuvel. Tussen 13.30 en  16.30 uur zijn er allerlei uitdagende activiteiten over dit thema.

Ieder dier heeft een ander soort woning. Op de kinderboerderij wonen diverse dieren in de stallen. Maar ook buiten de stallen wonen er vele verschillende soorten dieren. Hoe zien hun huizen eruit? Zijn die huizen wel altijd te zien of zitten ze misschien wel heel erg verstopt?
Dieren laten sporen achter in de natuur. Op de kinderboerderij zijn deze dag diverse diersporen te ontdekken. Van welke dieren zijn deze sporen?

De kinderen kunnen aan de hand van een estafettespel het juiste dier naar de juiste woning brengen. Ook mogen ze hun eigen droomhuis knutselen. We gaan gezamenlijk egelhuisjes maken voor in de natuurtuin zodat de egels een beschutte plek kunnen vinden op de kinderboerderij.
Op De Heuvel hangen diverse nestkasten. De bezoekers kunnen de route langs de nestkasten lopen met een vel met uitleg. Er zijn diverse dieren op bezoek zoals reuzeslakken, reuzeschildpadden, een miljoenpoot en een kleine python. Voor een rustig moment, kunnen de kinderen aansluiten bij de voorleeshoek. En uiteraard doen de kabouters ook allemaal weer mee met een toepasselijke vraag op hun buik.

Reacties zijn gesloten.